"Teroristul în şlapi", primul român condamnat pentru astfel de fapte, rămâne după gratii

Data publicării:
terorist

Florin Lesch, bărbatul din Lugoj, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, după ce în 2006 a încercat să arunce în aer o maşină în Complexul Studenţesc din Timişoara, a cerut să fie lăsat în libertate. Decizia magistraților de la Curtea de Apel, ca bărbatul să rămână mai departe după gratii, poate fi contestată în următoarele trei zile.

Florin Lesch este supranumit ”teroristul în şlapi" tocmai pentru că era astfel încălțat când a fost prins în apropiere de Buziaș,  în urma unei acțiuni desfășurate de procurorii DIICOT, ofiţerii de la la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi de cei ai Serviciului Român de Informaţii, în timp ce transporta două butelii legate la un sistem de detonare artizanal, într-o mașină.

Florin Lesch a recunoscut că intenţiona să arunce în aer maşina, într-o zonă circulată din Complexul Studenţesc. Detonarea urma a fi făcută cu ajutorul telefonului mobil. De-a lungul anilor, Florin Lesch a mai solicitat instanţelor să fie eliberat, însă fără sorţi de izbândă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri