Timișoara: iubitorii de animale și-au dat întâlnire la târgul de adopţii canine

Data publicării:
animale 7



Elena Ionescu a fost printre primii timişoreni care au plecat de la târg cu un animal. Mai are acasa unul şi a decis sa adopte un altul de talie mică. Şi-a ales o căţelușă de un an şi jumătate pentru că i se parea a fi cea mai cuminte.

 

Ca şi Elena, şi alţi timişoreni care au trecut pe la târg au plecat acasa cu un căţel. Copiii au fost cei mai entuziasmaţi. ”Mie îmi place asta şi asta”. Ai vrea sa îl iei acasa? ”Da”. O sa îl iei? ”Da”.

La târg a participat şi un timişorean care în urmă cu câteva săptămâni a adoptat o căţeluşă. Ioan Peter spune că nu-i plac câinii de rasă. Acum, întreaga familie este mulţumită de alegerea făcută, iar Bela este noul membru răsfăţat al casei: ”Ea s-a adaptat din prima zi, din prima zi a făcut parte din familie. Am avut un pic de lucru cu ea medicaţie, hrana. Am dus-o la medic. Încă este sub observare”.

 

16 căţei, dar şi 7 pisici şi-au aşteptat stăpânii la târgul de adopţii organizat la Timişoara.

Adriana Tudor, preşedinte Asociatia Ecovet, a declarat pentru Digi24 Timișoara: ”Timişorenii trebuie să ştie în primul rând că toată oferta din spatele meu este un produs al inconştienţei noastre şi fac parte din problema oraşului şi cu cât încercăm să adoptăm mai mult din ceea ce înseamnă căţei cu probleme ai Timişoarei cu atât rezolvăm o picătură, două această problemă câinilor fără stăpân”.

Potrivit organizatorilor, anual sunt adoptaţi aproximativ 60 de căţei. Timişoara are însă mari probleme cu câinii comunitari. Aproximativ 8.000 de patrupede se află pe străzile oraşului. Târgurile de adopţii canine vor continua şi vor avea loc de două ori pe lună.

Reporter: Marcela Sferlea
Redactor: Călin Țenche  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri