Sari la conținut

Timișoara: spaţiile verzi, la periferie, lăsate de izbeliște de aproape un an. Locurile de joacă sunt adevărate pericole pentru copii

”În cartierul Freidorf, timişorenii ies într-un parc cu aleile crăpate, băncile rupte şi plin de gunoaie. Nimeni nu s-a mai ocupat de acest spaţiu verde de aproape un an şi nici acum nu există o firmă care să facă acest lucru”, precizează Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Nici locul de joacă nu este întreţinut. Aparatele au ruginit şi nu le-a mai vopsit nimeni.

În altă parte a oraşului, tot spre periferie, întâlnim aceeaşi situaţie.

”În locul de joacă din cartierul Modern, iarba nu a fost tăiată deloc anul acesta. Nici pentru acestă zonă nu a fost desemnată o firmă care să întreţină spaţiile verzi”, afirmă Caterina Ledrer.

Problemele nu se opresc aici. Din echipamentele pun în pericol siguranţa celor mici. Scândurile de pe tobogane se desprind, groapa de nisip nu a fost curăţată, iar leagănele încep să se rupă.

În timp ce pentru cele două zone din centrul Timişoarei, primăria a semnat contractele de întreţinere în valoare de 82 de milioane de lei, pentru următorii patru ani, pentru restul oraşului, licitaţiile sunt în desfăşurare. Suma alocată, pentru aceeaşi perioadă, este de 67 de milioane de lei.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche