Traian Vuia, prin ochii micilor artişti

Data publicării:
traian vuia

Mai exact, elevii de la Liceul de Artă au fost rugaţi să pună pe hârtie propria lor viziune despre Traian Vuia, o personalitate emblematică pentru judeţul Timiş. Cea mai reușită lucrare ajunge pe pliantul de promovarea a Muzeului Traian Vuia

Pentru promovarea judeţului, autorităţile s-au gândit ca acţiunile lor să îl aibă în prim plan pe Traian Vuia. Elevii Liceului de Arte Plastice din Timişoara au fost rugaţi să facă schiţe cu avionul său,  schiţe menite să atragă atenţia asupra localităţii şi a Muzeului Traian Vuia.

„Am ales ideea asta pentru a ne face o părere și despre cum văd tinerii petrecerea timpului liber în județul Timiș”, spune Ruxandra Adam, inspector de specialitate ADETIM.

La final, cele mai bune schiţe vor fi tipărite pe pliantele de prezentare a muzeului Traian Vuia. Tinerii artişti ar putea avea parte  şi de prima expoziţie din viaţa lor.

„Sper ca la final să reușim să facem și o expoziție cu toate lucrările, sunt sigură că vor putea fi expuse și s-ar putea să fie o expoziție chiar în Bastion, la muzeu, dacă se poate”, continuă și Dana Miclăuş, profesor în cadrul Liceului de Arte Plastice Timișoara.

Aparatul de zbor creat de Traian Vuia va fi transformat şi în suveniruri pe care turiştii care ajung în zona Făget le vor primi gratuit.

„Vom oferi diplome de participare tuturor elevilor, vor fi realizate obiecte promoționale, de genul unor magneți, care să reproducă aparatul lui Traian Vuia și care să poată să fie oferiți turiștilor, sau puși spre vânzare, vizitatorilor muzeului”, conchideDelia Barbu, directorul Asociației pentru promovarea Turismului Timiş.

Cei 30 de elevi de la Liceul de Arte Plastice s-au implicat în proiectul autorităţilor judeţene în cadrul săptămânii Şcoala Altfel.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri