Sari la conținut

Programatori la 7 ani

Nu e niciodată prea devreme să fii programator IT. O dovedesc peste 400 de copii din Timişoara care au învăţat de la profesionişti limbaj de programare, linii de cod şi robotică. Mentori le-au fost specialişti în IT, studenţi la informatică şi profesori universitari.

„Cum avem head-ul şi body-ul în HTML, atunci putem să le dăm puţin mai în dreapta ca să le vedem mai bine în momentul când citim codul”, explică un tânăr.

Peste 400 de copii au participat la cursurile pregătite de profesionişti. Au învăţat să creeze site-uri, jocuri sau bloguri.

„Fac un site pe care voi pune nişte imagini şi voi scrie ceva.”

„Te învaţă să faci anumite lucruri pe care nu le înveţi aşa normal. Te ajută şi poti sa lucrezi cu asta si la şcoală dacă vrei să te axezi pe mate info. La informatică chiar te ajută asta.”

„La ce te ajută astfel de întâlniri? În viitor presupun şi sper să am un job în ce fac acum.”

Alături de copii au stat 120 de mentori: studenţi, specialişti IT, profesori universitari. Cei din urmă s-au temut că e dificil să vobeştoi despre coduri unor copii, dar au văzut repede că nu este cazul.

„Sunt mult mai deschişi, sunt curioşi, vor să facă, sunt şi nerăbdători, MUSCA jumătate dintre ei sunt la acelaşi nivel cu studenţii”, spune Alexandra Fortiş, profesor universitar.

„Nu au suficientă răbdare să trecem noi prin tot procesul de pregătire şi de organizare. Ei vor cât mai repede să ajungă în faţa tastaturilor să înveţe şi să arate ce ştiu şi să dezvolte aplicaţii, jocuri, site-uri”, admite Radu Ticiu, organizatorul evenimentului.

Evenimentul face parte din programul Timişoara - Capitala Tineretului din România.