Reviriment în inferioritate

Data publicării:
© Emanuel Titus Iliesi
© Emanuel Titus Iliesi
ASU Politehnica Timișoara a surclasat una dintre cele mai în formă echipe din Liga a II-a, Dunărea Călărași. Alb-violeții au câștigat cu 4-1 ultimul joc disputat pe Știința, în acest sezon, iar toate reușitele au venit când gazdele se aflau în inferioritate numerică.

Oaspeții au deschis scorul după aproape jumătate de oră de joc și părea că vor avea o misiune ușoară după ce Ioan Mera a fost eliminat cinci minute mai târziu. Tonul revenirii l-a dat apoi Ghinescu, înainte de pauză, pentru ca la reluare, atenția să cadă pe Ștefan Blănaru, care a reușit o „dublă" în doar 12 minute. Scorul final l-a stabilit Vucea, în minutul 87, iar trupa lui Sorin Brîndescu s-a salvat matematic de la retrogradare.

"O victorie meritată, am controlat cât de cât jocul, mai ales după eliminare. Cred că după eliminare ne-am organizat mai bine în apărare, iar pe contraatac am arătat că suntem o echipă", spune Răzvan Ghinescu.

"Am încercat să punem probleme pe atac, în zona centrală, pentru că era clar că pe benzi nu puteam dezvolta jocul. Am plecat de la premisa să nu luăm gol în primul rând și poate reușim să salvăm măcar un punct. Dar băieții au luptat exemplar și au fost inspirați la faza de finalizare", adaugă Sorin Brîndescu, antrenorul lui ASU Politehnica.

"Ne-a cam adus cu picioarele pe pământ, veneam după o serie destul de bună. Astăzi am părut ca o echipă fără orizont, obosită, cu probleme tehnico-tactice", a admis Adrian Mihalcea, tehnicianul Dunării Călăraşi.

În runda următoare, Politehnica va sta, dar va mai acumula trei puncte, la „masa verde", cu retrasa Unirea Tărlungeni. Apoi, pe 21 mai, de la ora 19:00, va avea loc mult așteptatul derby cu UTA, pe stadionul „Dan Păltinișanu".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri