Trenul de lux produs la Arad a pornit la drum

Data publicării:
tren arad
După o lună de teste, trenul de lux construit la Arad a urcat aseară pe şine. Garnitura a circulat de la Arad la Bucureşti, iar primii călători au avut parte de condiţii ce pot rivaliza cu orice garnitură care circulă în vestul Europei.

Foarte frumos, de nivel occidental, vagonul de dormit, cu baie cu dus, cu camere duble, foarte frumos, și frigider.”

„Mi se pare ceva de vis pentru noi, nu am mai văzut așa ceva, micuțul e încântat, el e încântat de trenuri, și chiar nu am mai văzut, am mai văzut și celelalte, și internaționale, dar arată mult mai bine.”

Garnitura are vagoane de dormit cu duşuri şi grupuri sanitare aidoma celor din Occident, iar călătorii au fost serviţi cu sandvişuri, ca în avion. Fiecare tren are o capacitate de 118 locuri.

„Trenul acesta poartă însemnele Aradului, poate cel mai fericit lucru, mă face să spun, sunt mândru că sunt arădean.”

Producerea trenului a costat aproximativ 7 milioane de euro. Vagoanele au fost omologate în Viena, localitate pe care compania din Arad speră să o lege de vestul României cu trenurile sale.

„Știți și dumneavoastră care sunt condițiile pe celelalte vagoane, acestea sunt pe de o parte, realizări de top, oferă condiții de transport mult îmbunătățite, avem vagoane de dormit clasa întâi A si clasa a întâi B, vagoanele clasa întâi sunt dotate inclusiv cu dușuri, dar și în clasa întâi A și B călătorii vor fi serviți cu sandvișuri și apă seara, respectiv dimineata o cafea și apă”, explică Valer Blidar, presedintele companiei de transport.

Preţul unui bilet de călătorie pe ruta Arad - Bucureşti este de 141 lei la cuşetă cu şase locuri, 157 lei - cuşeta cu patru locuri şi 240 lei la vagon de dormit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri