Sari la conținut

UVT Agroland, amicale cu CSM Lugoj și formații din Serbia și Ungaria

UVT Agroland Timișoara se pregătește intens pentru sezonul în care vrea să acceadă cu orice preț în Divizia A1 de volei feminin. După sosirea Andreei Lakovic la Timișoara, bănățencele o mai așteaptă pe Diana Tătaru să se întoarcă de la acțiunea echipei naționale pentru a avea tot lotul valid, și au deja în plan o serie de teste de verificare cu echipe din zonă, dar și din țările vecine.

„Vom juca cu Lugojul, o echipă aflată aproape, o echipă puternică pentru noi. Avem Subotica aproape, Belgradul, Vrșețul, Beckescaba aproape. Vor fi echipe cu care noi sigur vom avea meciuri”, spune Bogdan Paul, antrenorul echipei timișorene.

„Din punct de vedere fizic încercăm să ne menținem la un nivel foarte înalt. Asta pentru că vom avea și meciuri dificile, cele cu Clujul- poate un derby mai disputat, pentru că și ele sunt o echipă omogenă, dar ne pregătim pentru final mai mult”, susține și Daniela Lupescu.

Până la startul sezonului și până la primele jocuri amicale, Bogdan Paul, antrenorul timișorencelor, a identificat una dintre problemele cu care se confruntă în pregătire: lipsa unei săli polivalente care să permită decongestionarea programului de antrenamente, unul extrem de aglomerat, având în vedere numărul mare de formații care se folosesc de sălile disponibile.

„Mi-ați ridicat mingea la fileu! Cred că un oraș atât de mare este ușor chinuit din punctul ăsta de vedere. Este un pic aglomerat aici în Sala Olimpia, intrăm cu greu, a început și anul universitar – intrăm cu greu și alături de partenerii noștri de la Universitate, e normal, sunt procese didactice în desfășurare, dar din acest punct de vedere e greu”, completează Bogdan Paul.

Primul meci oficial al echipei de senioare are loc peste o săptămână, în prima rundă a Diviziei A2 Vest, împotriva concitadinei CSU Politehnica Timișoara.