Care sunt cauzele ulcerațiilor de la membrele inferioare

Data actualizării: Data publicării:
dr ionut munteanu
Dr. Ionuț Munteanu, medic primar Chirurgie vasculară

Milioane de persoane cu diabet zaharat, dar și cu alte suferințe vasculare, au ulcerații la nivelul picioarelor. Despre tratamentul acestor leziuni discutăm cu dr. Ionuț Munteanu, medic primar Chirurgie cardiovasculară.

Una dintre cauzele importante ale ulcerațiilor care apar la membrele inferioare este piciorul diabetic, o complicație întâlnită frecvent la pacienții cu diabet zaharat. Tratamentul piciorului diabetic diferă în funcție de severitatea afecțiunii și de starea generală de sănătate a pacientului, de aceea medicul va recomanda mai multe analize și investigații de specialitate, pentru a putea alege cea mai potrivită soluție.

Primele opțiuni terapeutice sunt non-chirurgicale și presupun în special toaletarea și pansarea leziunilor cu soluții antiseptice speciale. În anumite situații, însă, dacă aceste metode nu dau rezultatele dorite, poate fi necesar un tratament chirurgical, care poate include de la debridări tisulare, până la intervenții de chirurgie vasculară. În funcție de particularitățile cazului, chirurgul poate realiza un bypass arterial sau o procedură endovasculară de plasare a unui stent, iar în cazurile foarte grave se poate ajunge chiar la amputație.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri