Ce este histeroscopia și când este recomandată această procedură

Data publicării:
dr ingrid gheorghe
Dr. Ingrid Gheorghe, medic primar Obstetrică-ginecologie

Histeroscopia este o procedura minim invazivă, cu ajutorul careia poate fi vizualizată cavitatea uterină. În ce scop este folosită de medici şi cum le ajută pe paciente ne spune dr. Ingrid Gheorghe, medic primar Obstetrică-ginecologie.

Histeroscopia este o investigație medicală folosită pentru a vizualiza interiorul cavității uterine. Procedura presupune introducerea prin vagin și colul uterin a unui dispozitiv special, numit histeroscop, care este un tub subțire prevăzut cu o cameră video în capăt. În acest fel, medicul poate diagnostica o serie de afecțiuni ginecologice: fibromul uterin, polipii, anomaliile congenitale, stenozele, sinechiile uterine sau cancerul endometrial.

Indicația pentru histeroscopie este stabilită în urma unui consult ginecologic, dacă pacienta prezintă sângerări vaginale abundente, infertilitate, avort spontan recurent, dureri abdominale sau dacă medicul descoperă în urma unei ecografii transvaginale o formațiune suspectă în uter (de exemplu, resturi de placentă după naștere sau aderențe), care necesită investigații detaliate.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri