Ce este spondilita anchilozantă și care sunt cauzele bolii

Data publicării:
dr claudia haralambie
Dr. Claudia Haralambie, medic specialist Reumatologie

Vorbim astăzi de spondilita anchilozantă, o afecţiune inflamatorie a coloanei vertebrale. Boala îi împiedică pe pacienţi să se mişte normal şi să îşi desfăşoare activităţile obişnuite. Mai multe despre cauzele şi tratamentul acesteia ne spune dr. Claudia Haralambie, medic specialist Reumatologie.

Spondilita anchilozantă este o afecțiune reumatologică inflamatorie care poate duce la „sudarea” vertebrelor, afectând astfel iremediabil flexibilitatea coloanei, mai ales a zonei lombare. Boala, care apare mai frecvent la bărbați, în special la vârste tinere, se manifestă prin dureri și rigiditate la nivelul mijlocului și șoldurilor, dar inflamația și durerea pot apărea și în alte zone ale corpului, cum sunt genunchii și umerii.

Dacă există semne și simptome care pot fi atribuite spondilitei anchilozante, medicul reumatolog va recomanda un set de analize și investigații imagistice pentru diagnostic. Deși boala este incurabilă, tratamentul modern cu anticorpi monoclonali administrați sub formă injectabilă poate încetini evoluția spondilitei, iar exercițiile fizice ajută la îmbunătățirea posturii și la menținerea flexibilității coloanei.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri