Ce se poate face pentru a preveni infecțiile respiratorii la copil

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Dr. Corina Cîlcic, medic primar Pediatrie

Sezonul virozelor în rândul copiilor este unul dintre cele mai agresive din ultimii ani. Cum se manifestă infecţiile respiratorii la copii, care sunt cauzele şi cum putem să îi ferim pe cei mici de boală ne spune dr. Corina Cîlcic, medic primar Pediatrie.

Infecțiile respiratorii sunt frecvente la copii, mai ales în sezonul rece, iar formele pot varia de la o simplă răceală până la viroze grave, care se manifestă prin febră, crize de tuse și dificultăți de respirație. De aceea, în astfel de cazuri, nu trebuie amânată consultația la medicul pediatru, care stabilește diagnosticului corect și recomandă tratamentul potrivit, în urma unor analize și investigații necesare.

Pneumoniile sunt cele mai grave infecții respiratorii, pentru că pot duce în scurt timp la complicații serioase. Cei mai predispuși la aceste probleme sunt sugarii, care nu au un sistem imunitar la fel de puternic ca al adulților, dar și școlarii și preșcolarii, care merg în colectivitate și astfel sunt expuși la contactul cu numeroase virusuri.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri