12 migranți afgani au fost prinși în timp ce încercau să treacă granița cu Ungaria, ascunși într-un TIR încărcat cu încălțamine

Data publicării:
migranți afgani prinși de poliția de frontieră
Foto: Poliția de Frontieră/polițiadefrontieră.ro

12 migranți din Afganistan care încercau să treacă ilegal granița pentru a ajunge în Ungaria au fost prinși de poliția de frontieră Arad. Migranții stăteau ascunși într-un TIR încărcat cu încălțăminte. 

Polițiștii de frontieră de la punctul de trecere a frontierei Nădlac II i-au prins, luni, pe cei 12 migranți care stăteau ascunși în TIR. Automarfarul era condus de un cetăţean turc, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, încălţăminte pentru o societate comercială din Elveţia, conform Agerpres.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, doisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 27 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţară noastră”, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru a stabili dacă şoferul era complice al migranţilor, aceştia din urmă riscând dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri