Video 9 din 10 tramvaie din Capitală n-au aer condiționat. Oameni îndură temperaturi de peste 30 de grade: „Vai de creierul meu, nu întreba”

Data actualizării: Data publicării:
vatman in tramvai
9 din 10 tramvaie care circulă în București nu au aer condiționat. Foto: Captură Digi24

9 din 10 tramvaie care circulă în București nu au aer condiționat, iar în zilele cu canicula temperaturile din interior trec de 30 de grade Celsius. Călătorii se plâng că astfel de condiții le pun în pericol sănătatea, iar vatmanii și controlorii sunt și ei revoltați.

Digi24 a cerut un răspuns de la Societatea de Transport București, dar acesta nu a venit până acum. Un bucureștean din trei folosește, zilnic, transportul în comun de suprafață. Cei mai mulți trec printr-un adevărat infern în zilele caniculare.

Reporter: Cum rezistați cu căldura din tramvai?

- Vai de creierul meu, nu mă întreba că eu sunt rea de căldură, leșin. Caut să rezolv problemele la prima oră, e greu, e sufocant.
- E greu cu respirația, mai ales că eu stau prost cu respirația.
- Așteptăm poate cine știe, li se va face milă de noi pentru că urmează alte zile călduroase...

Cosmina Balint, jurnalist Digi24: Temperatura din tramvai este de peste 30 de grade, iar pentru că nu există aer condiționat, singura sursă de aerisire este geamul.

Doar 25 de tramvaie din cele 267 puse în circulație au sistem de climatizare

Sunt condiții de transport care nu se ridică la standardele unei capitale europene. În București doar 25 de tramvaie din cele 267 puse în circulație au sistem de climatizare, potrivit datelor STB solicitate de Hotnews.

Asta înseamnă că 9 din 10 tramvaie nu au aer condiționat, iar vatmanii și controlorii sunt și ei revoltați.

Controlor: Asta nu e o problemă de azi, de ieri, e de mult. Ne e și nouă greu, și șoferilor și vatmanilor. Ei stau în căldură și câte 9 ore.

Reporter: Cum sunteți cu căldura, vă e cald?

Vatman: Foarte cald!

Reporter: Aveți aer condiționat?

Vatman: Nu, nu există! Sunt vagoane vechi.

O sută de tramvaie noi au fost achiziționate recent de Primăria Capitalei. Investiția a costat aproximativ 200 de milioane de euro. Primul tramvai a fost adus în iunie, iar începând din această lună câte 4 astfel de tramvaie vor fi livrate lunar, spun autoritățile locale.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri