Aeroportul Sibiu a fost redeschis. Obiectul care a dus la evacuare

Data actualizării: Data publicării:
evacuare aeroport Sibiu 260718 (2)

Aeroportul din Sibiu a fost evacuat joi seara după ce oamenii au simțit un miros înțepător în jur. Specialiștii ISU intervin la această oră. 

ACTUALIZARE: Aeroportul Sibiu a fost redeschis, activitatea fiind reluată după aproximativ două ore. Cinci curse vor decola cu întârziere, fiind afectaţi aproximativ 650 de pasageri.

Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au anunţat, joi seară, că activitatea a fost reluată, după ce echipele speciale au luat probe din aer pentru a identifica substanţa care a produs mirosul înţepător din cauza căruia a fost necesară evacuarea terminalului.

”Ca urmare a acestui incident, cinci curse vor decola cu întârziere. Estimăm că au fost afectaţi un număr de 650 de pasageri”, au transmis reprezentanţii aeroportului.

Potrivit acestora, este vorba despre cursele către Basel, Antalya, două curse către Munchen şi una către Londra.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că s-au prelevat probe de aer pentru a fi identificată substanţa care a provocat incidentul, dar, deocamdată, nu se ştie despre ce este vorba.

A fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului Sibiu coordonând activitatea tuturor instituţiilor implicate. Acestea urmează a stabili care a fost cauza incidentului şi cine l-a provocat.

ACTUALIZARE: Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei.

”A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii ISU citați de News.ro. 

Aceştia au explicat faptul că spray-ul a fost găsit de către poliţiştii de la Transporturi, într-o cutie pentru depozitarea obiectelor interzise zborului. 

După identificarea substanţei, activitatea va fi reluata în aeroport.

Oficialii Aeroportului Sibiu au precizat că nu există curse anulate deocamdată, dar acestea vor fi întârziate. 

Alexandra Păcurar, purtător de cuvânt al aeroportului din Sibiu: Datorită unui miros înțepător simțit în incinta terminalului s-a luat decizia evacuării persoanelor aflate în interior. La fața locului se află un echipaj ISU în vederea determinării cauzei. 

Reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în aeroport, fără victime.

GALERIE FOTO:

evacuati aeroport 260718
evacuati aeroport 260718

”Intervine Detaşamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei”, au precizat reprezentanţii ISU, citați de News.ro.

Potrivit acestora, au fost evacuate aproximativ 400 de persoane.

Până acum, traficul aerian nu a fost perturbat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri