Anchetă a poliției după acuzațiile de vaccinare fictivă. Medic: „Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă”

Data publicării:
Cadru medical umple seringa cu ser anti-Covid.
Medicul Cristian Oancea vorbește de cazuri de pacienți, acum internați cu COVID-19, care ar fi fost vaccinați doar în acte pentru a obține certificate. Foto: Profimedia Images

Poliția face anchetă după declarațiile medicului Cristian Oancea de la Timișoara. Acesta vorbește de cazuri de pacienți, acum internați cu COVID-19, care ar fi fost vaccinați doar în acte pentru a obține certificate.

Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș, Timișoara: Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.

Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.

Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!

IPJ Timiș a început verificări

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Așa cum era de așteptat, polițiștii au avut deja o primă reacție în acest caz, și chiar în urmă cu puțin timp au trimis și o informare. „Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, precum că persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 internate într-un spital din Timișoara ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că structurile specializate din cadrul IPJ Timiș au demarat verificări în vederea clarificării tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată în comunicatul poliției.

Practic, nu este o anchetă momentan, sunt verificări făcute de oamenii legii, care sunt premergătoare unei anchete, cel mai probabil in rem, pentru că momentan nu vorbim despre persoane. Nu se știu cu exactitate cadrele medicale care ar fi făcut acest lucru. Însă tocmai acolo vor să ajungă oamenii legii, să identifice pacienții care ar fi fost în această situație și, bineînțeles, după aceea să ajungă și la cadrele medicale care ar fi recurs la aceste gesturi în schimbul banilor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri