ANM a emis cod galben de ploi, vânt, vijelii și grindină în aproape jumătate din țară

Data actualizării: Data publicării:
ploaie torentiala si nori
Avertiarea meteo de ploi torențiale și vijelii. Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis o avertizare tip cod galben de ploi însemnate cantivativ în aproape jumătate din țară și instabilitate atmosferică ce se va extinde pe tot întregul teritoriului. Potrivit ANM, până miercuri dimineață vor fi averse însoțite de descărcări electrice, vânt, vijelii și grindină. 

Avertizarea a intrat în vigoare marți, 27 septembrie, la ora 11:00 și este valabilă până miercuri, 28 septembrie, ora 06:00. 

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei și la munte vor fi averse, pe alocuri însoțite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, precum și prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

harta cod galben ploi
Județe aflate sub cod galben de ploi și vijelii. Foto: ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) precizează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului.

În Bucureşti, intervalul de prognoză analizat va fi caracterizat de înnorări şi de probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată seara şi la începutul nopţii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va oscila între 11 şi 13 grade.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri