Autoarea manualului unic de istorie plin de greșeli, aleasă de Primăria Capitalei să scrie cărțile de Centenar care vor fi  distribuite în școli

Data actualizării: Data publicării:
Untitled

„Istoria ilustrată a românilor pentru copii” - acesta este volumul scris de Magda Stan pe care Primăria București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – Proedus, îl va distribui în elevilor de gimnaziu din Capitală. Inițiativa vine cu ocazia Centenarului.

În același timp, Magda Stan este autoarea manualului unic de istorie pentru clasa a VI-a, care a fost contestat de mai mulți istorici pentru greșelile flagrante pe care le conține.

Asta nu o va împiedica însă pe autoare să încaseze încă 87.000 de lei - drepturi de autor - pentru „Istoria ilustrată a românilor pentru copii”, scrie g4media.ro.

126.000 de volume vor fi tipărite cu ocazia Centenarului, la inițiativa Primăriei Capitalei. Acestea vor fi distribuite elevilor de gimnaziu și de liceu din liceele bucureștene. Cărțile vor  vedea lumina tiparului în urma unei parteneriat încheiat de primărie cu o fundație.

CITEȘTE ȘI: Editura Ministerului, despre manualul de istorie: Discutăm totuşi de o greşeală de o literă

Volumul scris de Magda Stan va fi tipărit de Litera Internațional SRL, într-un tiraj de 58.000 de exemplare. Restul volumelor sunt semnate de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Magda Stan este profesoară de istorie la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Bucureşti și autoare de manuale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri