BOR, după amenda primită de Google de la CNCD: Asemenea vulnerabilități informatice sunt total inacceptabile

Data publicării:
Vasile Bănescu, invitat in studioul Digi24.
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto Captură Digi24

Biserica Ortodoxă Română reacționează după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat Google București pentru că tag-ul de pe Google Maps pentru locul în care se află Catedrala Mântuirii Neamului a fost schimbat în „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD”, arată purtătorul de cuvânt al BOR, Crisian Bănescu.

Le mulțumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii și, punctual, la adresa Catedralei Naționale.

Sesizarea vulnerabilităților unor importante sisteme informaționale, oricui ar aparține acestea, precum și sancționarea pasivității față de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică. Asemenea vulnerabilități informatice, mai ales când ele apar la un nivel atât de înalt, pot periclita imaginea oricărei alte instituții, deci sunt total inacceptabile, remedierea lor fiind o datorie”, a adăugat purtătorul de cuvânt al BOR.

Declarația vine după ce Google România a fost amendată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 10.000 de lei.

Decizia Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate”, potrivit CNCD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri