Sari la conținut

Câine împușcat dintr-o mașină, în Constanța. Sunt căutați doi tineri

Doi tineri din Constanţa sunt căutaţi de poliţişti după ce au împuşcat un câine care se plimba cu stăpânul. Bărbatul spune că puţin a lipsit să nu fie şi el rănit. Activiştii pentru drepturile animalelor cred că agresorii nu sunt la prima astfel de faptă.

- O maşină care de ani de zile vine şi împuşcă câinii, vine pe ascuns, a scos arma pe geam, a tras asupra câinelui, mi-a pus viaţa în pericol.

Proprietarul câinelui îşi scosese câinele la plimbare pe un câmp de la marginea Constanţei când a ieşit în calea tinerilor.

„A întors maşina, a scos pistolul, pistolul e foarte mic se observă greu, au tras, am fugit”, a a mai spus Costică Mezenuc.

Imaginile au ajuns pe Facebook, iar o femeie femeie cu suflet a aflat astfel ce s-a întâmplat şi a dus câinele la veterinar: „L-am luat într-o pătură, l-am adus aici. Era plin de sânge, boticul sângerând, respira greu.”

Medicii veterinari au reuşit să salveze căţelul.

A fost supus intervenţiei chirurgicale, sunt fragmente de os, au fost extrase, a fost suturata plaga respectivă, e pe antibiotic”, a declarat Laurenţiu Leica, medic veterinar.

Se desfăşoară în prezent toate acele demersuri pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a autorilor faptei”, a declarat Marius Niculescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Cei doi tineri care au tras în căţel ar putea fi condamnaţi la un an de închisoare dacă nimeresc un judecător sever.