Cătălin Drulă îi cere demisia lui Sorin Grindeanu după accidentul feroviar din Gara Galați. „Nu își asumă funcția de ministru”

Data actualizării: Data publicării:
Presedintele USR în timpul unei conferinţe de presă din Bucureşti, pe 24 noiembrie 2022
Catalin Drulă, preşedintele USR. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Sorin Grindeanu nu își asumă funcția de ministru și trebuie demis urgent, a transmis sâmbătă președintele USR, fost ministru al Transporturilor, după accidentul feroviar din Gara Galați, în care mai multe persoane au fost rănite.

„Catastrofă feroviară după catastrofă feroviară, iar Sorin Grindeanu nu e de găsit nicăieri. În seara aceasta a avut loc un accident la Galați, soldat cu mai multe persoane rănite. Acum nici două săptămâni, autoritățile mințeau în primă fază după accidentul feroviar din Teleorman. Nici atunci nu știa nimeni unde e Grindeanu. Îi cer urgent să iasă public cu explicații și să prezinte românilor ce măsuri ia pentru siguranța din transportul feroviar. Lipsa de asumare și preocupare a lui Sorin Grindeanu a adus sistemul feroviar într-o stare gravă, care pune în pericol vieți omenești. Grindeanu nu e în stare să fie ministru, trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe în viitor”, susține Drulă.

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi. Zona unde s-a produs accidentul este izolată. Atât locomotiva, dar mai ales vagonul lovit sunt puternic avariate.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri