Cazul copilului mort după o operație de hernie inghinală. Procurorii au descins la Sanador

Data publicării:
Copilul care a murit dupa o operatie de hernie inghinala la Sanador
Colegiul Medicilor a început o anchetă în cazul

Procurorii au ridicat înregistrări video de la spitalul din reţeaua Sanador unde un copil a murit în urma unei operaţii de hernie inghinală.

copil mort operatie sanador
Colegiul Medicilor a început o anchetă în cazul

Procurorii au descins, joi dimineață, la Spitalul Clinic Sanador din Capitală în cazul anchetei deschise după ce un copil a murit în urma unei operaţii de hernie inghinală.

Anchetatorii au ridicat probe esenţiale în acest dosar, dar şi imagini de pe camerele de supraveghere. De asemenea, urmează ca părinții să fie audiați de procurori și să spună versiunea lor asupra evenimentelor.

Procurorii vor analiza dovezile video pentru a stabili filmul evenimentelor care au dus la moartea copilului de 1 an și 10 luni, la doar câteva ore după operația de hernie inghinală.

Preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a prezentat miercuri regulile procedurale aplicabile în ancheta privind copilul mort după o operație la spitalul Sanador, precizând că după ce vor fi cercetate toate faptele medicale şi documentele şi după ce vor fi audiaţi medicii responsabili, vor fi stabilite şi vinovăţiile şi sancţiunile care se impun. Borcean a estimat că în termen de un an va exista o concluzie.

Băieţelul a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în spitalul privat Sanador din Bucureşti, după ce fusese operat de hernie inghinală. Mama copilului a acuzat personalul spitalului de incompetenţă, spunând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să îl salveze pe băiat. Tatăl copilului a depus plângere la Parchet.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri