Copil mort după o operație la o clinică Sanador. Colegiul Medicilor va audia medicii implicați

Data publicării:
Copilul care a murit la Sanador dupa o operatie de hernie inghinala
Colegiul Medicilor va prezenta regulile procedurale aplicabile în cazul copilului mort dupa o operație la Sanador

Colegiul Medicilor prezintă miercuri regulile procedurale aplicabile în ancheta privind băieţelul mort după o intervenţie chirurgicală la un spital privat din Capitală. Rezultatul necropsiei în cazul copilului a arătat că acesta a suferit un şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne.

copil mort sanador
Colegiul Medicilor va prezenta regulile procedurale aplicabile în cazul copilului mort dupa o operație la Sanador

Colegiul Medicilor din România a anunţat că organizează miercuri, o conferinţă de presă în care "vor fi precizate regulile procedurale aplicabile în cadrul desfăşurării anchetei disciplinare în cazul pacientului minor decedat într-o clinică privată".

Conferinţa va fi susţinută de preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

„Decizia ce se va da la Bucureşti va fi contestată, pe de-o parte de familie, dacă decizia nu va fi una care să li se pară corectă, sau de medicul respectiv. Vă asigur că instanţele colegiale regretă această întâmplare şi vor face totul pentru a vedea dacă există o vinovăţie, în a cui sarcină cade ea”, a declarat medicul Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România. Acesta a adăugat că medicii implicați vor fi audiați, pentru a se stabili dacă aceștia au vreo culpă. 

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti a decis luni să se autosesizeze şi a început o investigaţie în acest caz.

Concluzia necropsiei în cazul copilului de un an şi 10 luni care a murit la spitalul privat Sanador din Bucureşti, în urma unei operaţii pentru hernie inghinală, arată că acesta a murit în urma unui şoc hemoragic, după ce a făcut hemoragie internă.

Băieţelul a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în spitalul privat Sanador din Bucureşti, după ce fusese operat de hernie inghinală. Mama copilului a acuzat personalul spitalului de incompetenţă, spunând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să îl salveze pe băiat. Tatăl copilului a depus plângere la Parchet.

În urma morţii copilului de un an şi zece luni, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti a făcut verificări la clinică.

Raportul preliminar al controlului făcut de DSP Bucureşti la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare, fiind verificată respectarea circuitelor, trasabilitatate pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate. Ministerul Sănătăţii a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz, arată Ştirile Pro Tv.

Reprezentanţii Sanador au precizat că nu pot face declaraţii "având în vedere că este vorba de un deces din cauze necunoscute, până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului". Ei au menţionat însă că echipajul SMURD a fost chemat de familia copilului, "acesta alăturându-se echipei Sanador care iniţiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor în vigoare".

Sursă: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri