Ce trebuie să facă cei care primesc colete și scrisori. Recomandarea lui Raed Arafat, după apariția unor cazuri la Fan Courier

Data actualizării: Data publicării:
Courier in protective mask delivers parcel to client, client in medical gloves signs on tablet. Delivery service under quarantine, disease outbreak, coronavirus covid-19 pandemic conditions.
16% dintre români au cumpărat cel puțin un produs contrafăcut. Foto: GettyImages

Mai mulți angajați ai companiei Fan Courier, una dintre cele mai mari firme de curierat din România, au fost confirmați cu coronavirus. Cele 24 de persoane infectate lucrează ca manipulanți marfă în depozitul din Ștefănești, județul Ilfov. Toți contacții acestora au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile și a fost intensificat triajul epidemiologic, astfel încât munca din depozit să se desfășoare în mod normal. Raed Arafat a făcut, mari seară, la Digi24, recomandări pentru persoanele care primesc colete și scrisori.

„Rămâne riscul minimal în aceste situații, nu putem vorbi de un risc major sau unul care să creeze îngrijorări. Riscul prin colete să se transmită ceva este minimal și foarte multe țări au continuat activitățile de curierat și de poștă”, a spus Raed Arafat.

„Mai mare riscul este dacă te întâlnești cu cineva, dacă există un schimb de aerosoli, care este de fapt modalitatea de transmitere a virusului, dar nu prin colet”, a adăugat secretarul de stat.

Întrebat dacă oamenii să dezinfecteze coletele sau scrisorile, Raed Arafat a răspuns: „Este bine după ce ai manipulat coletul și ai deschis ambalajul să te speli bine pe mâini, adică se de dezinfectezi ca persoană, iar ambalajul să fie aruncat”.

„Cred că va fi foarte greu să dezinfecteze coletele și plicurile, dar după ce le-ai maipulat este foarte bine să te speli pe mâini”, a adăugat el.

Cu privire la folosirea mănușilor, Raed Arafat a spus că pot fi utilizate „cu condiția să știi cum se scot mănușile și să știi că și ele transmit”.

„Mănușile nu înlocuiesc spălatul pe mâini. Problema este că virusul poate să rămână pe mănușă, important este să speli și să dezinfectezi mâinile”, a subliniat secretarul de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri