Video Coadă de zeci de metri la vaccinare, la Sala Palatului. Tineri și vârstnici îndeamnă și pe alții să vină: Să ne unim să scăpăm de haos

Data actualizării: Data publicării:
oamenii astepta sa se vaccineze in fata salii palatului
Coadă de zeci de metri la vaccinare, la Sala Palatului. FOTO: Captură Digi24

Este coadă duminică, la prânz, la centrul de vaccinare deschis la Sala Palatului în cadrul Maratonului Vaccinării din București. Peste 12.000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid de vineri până acum în cadrul maratonului din Capitală. Pentru a-i încuraja pe oameni să primească serul, în campanie sunt implicați sportivi, medici cunoscuți și artiști. 

Coada de la Sala Palatului se întinde pe câteva zeci de metri. Oamenii așteaptă aproximativ un sfert de oră până să intre într-unul din cele 40 de cabinete deschise non-stop.

Puțin înainte de ora 12.00, la Sala Palatului au venit și sportivi de la CS Dinamo. Ei spun că prin gestul lor doresc să încurajeze pe toată lumea să vină la acest maraton.

În cea de-a doua noapte a maratonului vaccinării din Capitală au fost cozi atât la centrele de la Sala Palatului, cât și la cele de la Biblioteca Națională. Încă de dinainte de miezul nopții au fost vaccinate peste 10 mii de persoane.  

Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului: "Este un număr mai mare de persoane care s-au prezentat în această seara, în mod neașteptat. Aseară temperatura era mai prietenoasa cu toata lumea. Ce e surprinzător e media de vârstă. Încă vin seniori și la această oră (în cursul nopții – n.r.) și cu această temperatură".

Medicii, rezidenții, studenții, dar și voluntarii spun că oboseala nu contează pentru că sunt motivați de numărul mare de persoane care au venit să se vaccineze.

Horea Constantin Chirilă, medic rezident la neurologie pediatrică la Spitalul Obregia, președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți: "N-am putut să simt oboseala, au fost foarte multe lucruri de făcut pe lângă fișa postului ca medici rezidenți, a trebuit să facem multe lucruri, să ne coordonăm cu studenții. Nici după 24 de ore nu mi-e somn.

Înainte să începem activitatea, când ne-am strâns cu 2 ore și jumătate înainte, toți studenții, medici rezidenți erau pregătiți pe poziții. A fost o emoție care a devenit din ce în ce mai mare până când porțile s-au deschis și, ca la orice examen la facultate, în momentul ăla nu mai era nicio emoție, am început să primim oameni și să începem vaccinarea".

Persoane de toate vârstele, care au fost vaccinate seară trecută, îndeamnă oamenii să meargă să se vaccineze, deoarece este singură soluție pentru a scăpa de pandemie.

"Aveam multe frici, dar a fost mult mai bine. O mână foarte ușoară, a mers repede. Îndemn bucureștenii să se vaccineze, să nu aștepte ca mine până acum, să se vaccineze repede", spune o femeie în vârstă.

"Să se vaccineze, e foarte important să ne unim toți să scăpăm din acest haos", îndeamnă un cuplu de tineri.

Mulți tineri aleg să vină noaptea să se vaccineze, deoarece spun că ziua au programul foarte încărcat și nu au timp.

Citește și: Dozele de vaccin de la Maratonul Vaccinării din Capitală au fost suplimentate

"Pentru că lucrez pe timpul zilei, am programul încărcat, mi-e mai ușor așa", afirmă o tânără.

"E mai liber, copilul doarme acum si acum am timp", afirmă un bărbat.

Vaccinarea continuă și duminică, iar oricine dorește să se vaccineze în cadrul maratonului o mai poate face doar până luni dimineață la ora 8.

Citește și: Peste 12000 de persoane s-au imunizat deja la Maratonul Vaccinării din Capitală. Oamenii au motive diverse: sănătate, vacanțe, concerte

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri