Video&Foto Cod roșu de ploi torențiale. Oameni scoși pe brațe din casele izolate de ape, case inundate, drumuri blocate de aluviuni

Data actualizării: Data publicării:
pompieri intervin dupa inundatii
18 județe s-au aflat sub cod portocaliu și roșu de inundații. FOTO: Facebook ISU Hunedoara

Este cod roșu de ploi torențiale în județul Covasna. Sunt vizate trei localităţi: Bățani, Belin Și Malna. Meteorologii anunță cantități de apă de peste 50 de litri pe metrul pătrat. 

Vremea rea a făcut deja prăpăd în mai multe județe din țară. Zeci de oameni au avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce casele le-au fost inundate. Mai multe drumuri au fost blocate de aluviuni aduse de ape și copaci doborâți de vânt. 

Natura s-a dezlănțuit în satele traversate de râul Cerna din Hunedoara și de afluenții săi. Apele învolburate au inundat mai multe gospodării, au blocat drumuri și au doborât stâlpi și copaci. În localitatea Govăjdia, oamenii au fost scoși de pompieri pe brațe din casele izolate de ape.

Viitura a făcut prăpăd și în județul Alba. La Albac, apele au coborât pe versanți și au ajuns în gospodăriile oamenilor. Mai multe drumuri au fost blocate, iar salvatorii s-au mișcat cu greu pe șoselele acoperite de ape.

Ploile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară FOTO: Facebook ISU Hunedoara
Ploile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară FOTO: Facebook ISU Hunedoara

Circulația pe Drumul Județean 564 care traversează comuna Brebeni din județul Olt a fost și ea blocată zeci de minute după ce un copac s-a prăbușit pe drum.

De furia naturii nu au scăpat nici oamenii din Brașov. Canalizarea nu a mai făcut față, după o ploaie torențială de 20 de minute. Pompierii au fost chemați în ajutor după ce apa a inundat case, curți și beciuri.

În total, 18 județe s-au aflat sub cod portocaliu și roșu de inundații.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri