Codul galben de ploi, descărcări electrice și vânt a fost prelungit. Harta zonelor afectate

Data publicării:
cernavoda

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit, vineri, atenționare Cod galben de ploi, descărcări electrice și vânt, valabilă pentru șase județe din estul și sud-estul țării, relatează Agerpres.

Pe parcursul zilei de vineri, 28 iulie, în estul și în sud-estul țării va continua să plouă și, mai ales în centrul și estul Moldovei, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, astfel că aversele ce vor avea și caracter torențial vor fi însoțite local de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.

Dobrogea este puternic afectată de inundații, iar canalizările nu au mai facut faţă volumului mare de apă, astfel că şoferii au de ocolit adevărate fântâni arteziene.

Zeci de străzi erau blocate și închise, vineri la prânz, din cauza ploii. Pompierii încearcă să remedieze situația, însă în zonă e în continuare cod portocaliu de vreme rea. Iar furtuni vor fi până spre miezul nopţii în șase judeţe din sud-est.

ANM precizează că, în județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 30 — 40 l/mp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri