Video Controale la mall și pe străzi în prima zi de restricții. Poliţiştii au dat amenzi de 10.000 de lei în centrele comerciale din Capitală

Data publicării:
politisti in centru comercial
Controale în centre comerciale și pe străzi în prima zi de la introducerea noilor restricții. Imagine ilustrativă. Foto: Poliția Capitalei

În prima zi de resticţii, inclusiv la mall, au existat și primele sancţiuni. Poliţiştii au dat amenzi de 10.000 de lei în centrele comerciale din Bucureşti. Verificări au fost făcute şi pe străzi, după ora 22:00. În vizor au fost cei care circulau fără certificat verde şi fără un motiv întemeiat pentru a ieși din casă. 

Amenzi de 10.000 de lei, date de polițiștii bucureșteni în centrele comerciale din oraș. A fost controlată respectarea restricțiilor abia intrate în vigoare.

După ora 22.00, echipajele poliției rutiere au verificat dacă cei care circulă în oraș au certificat verde sau motive întemeiate să iasă din casă. 

- Codul pentru a putea fi scanat.

- Nu am, am asta (adeverință vaccinare - n.r.).

- Păi de ce nu aveți codul?

- Păi am declarație pe propria răspundere. 

Mulți dintre cei verificați de polițiști, luni seara, în București, au spus că aceste controale sunt binevenite. 

- Cum vi se par acțiunile poliției pentru combatrea infectării cu Covid?

- Binevenite, dar e prima dată când sunt tras pe dreapta. Problema este de multă vreme, nu sunt controale suficiente cât ar trebui să fie.

- Sunteți vaccinat?

- Da, sunt.

- Și ce părere aveți, sunt eficiente?

- Sunt, cred că ar trebui mai multe acțiuni de felul ăsta, cam puține.

- Este ok, din punctul meu de vedere susțin vaccinarea și cred că toți românii ar trebui să se vaccineze pentru a putea din nou să ne bucurăm de liberate.

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern au intrat în vigoare începând de luni, 25 octombrie 2021. Astfel, obligativitatea prezentării certificatului verde se extinde pentru o serie de activități, inclusiv pentru intrarea în magazine neesențiale, purtarea măștii de protecție este obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise și se reintroduce carantina de noapte la nivel național. 

Luni, CNSU a stabilit și câteva excepții pentru intrarea în centrele comerciale și instituțiile publice. De exemplu, pensionarii care nu sunt vaccinați pot intra în instituții precum Poșta, pentru a-și ridica pensia.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri