Coronavirus, situația pe județe. Incidența a coborât sub 8 la mie în Sibiu. Scăderi în apoape toate județele cu probleme

Data publicării:
pacient cu coronavirus consultat de medici
FOTO: Getty Images

Aproape toate județele cu rată mare de infectare cu COVID-19 înregistrează ușoare scăderi, potrivit ultimului bilanț publicat de autorități. O explicație este că în multe din aceste județe au fost luate măsuri stricte, inclusiv carantină. În plus, cazurile din focare nu sunt luate în considerare la calculul incidenței la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Pentru prima dată în ultimele 11 zile, rata de infectare a coborât sub 8 la mie în județul Sibiu. Rata de infectare a ajuns la 7,98 la mie, conform ultimului bilanț. Aici, mai multe localități, inclusiv municipiul Sibiu, sunt în carantină de aproape două săptămâni.

Ilfov, aflat pe locul al doilea în ceea ce privește rata de infectare, se află la 7,1 incidență, în ușoară creștere față de 7, cât înregistra ieri.

Pe locul al treilea ca incidență este județul Brașov, care a ajuns la 7, față de 7,36 ieri.

Urmează Constanța, cu 6,89, în ușoară creștere față de ieri. Clujul, care avea ieri incidență peste 7, a scăzut la 6,84.

În București, unde se înregistrează cel mai mare număr de cazuri noi, rata de infectare a ajuns la 6,62, față de 6,55 ieri.

În toată țara, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.739 de cazuri noi de COVID-19, din 35.575 de teste efectuate.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri