Coronavirusul închide porţile Universităţii Harvard. Se va face tranziţia către cursuri online pentru a limita răspândirea lui Covid-19

Data publicării:
harvard sua
FOTO: Wikipedia

Universitatea Harvard le-a cerut, marţi, studenţilor săi să nu revină în campus după vacanţa de primăvară şi a anunţat, de asemenea, că toate cursurile din universitar şi post-universitar se vor face online ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Universitatea americană anunţă, printr-un comunicat pe site-ul său, că tranziţia va începe în următoarele zile şi că scopul este ca ea să fie realizată până în data de 23 martie.

„Vom începe tranziția spre cursuri virtuale pentru studenții din universitar și post-universitar. Obiectivul nostru este să finalizăm această tranziție până luni, 23 martie, prima zi din calendarul universitar de după vacanța de primăvară.

Le cerem studenților să nu se întoarcă în campus după vacanța de primăvară și să își îndeplinească sarcinile academice de la distanță. Studenții care trebuie să rămână în campus vor primi instrucțiuni de la distanță și trebuie să se pregătească pentru interacțiuni și activități extrem de puține și de limitate. Toți studenții vor lucra de la distanță acolo unde este posibil.

Vom face tranziția, în următoarele zile, spre adunări non-esențiale formate din nu mai mult de 25 de persoane”, se arată în comunicatul universității americane.

Această decizie nu a fost luată cu ușurință. Scopul acestor schimbări este acela de a minimiza necesitatea de a ne aduna în grupuri mari și de a petrece timp, apropiați fiind unii de alții în locuri precum, săli de clasă, săli de mese sau clădiri rezidențiale.

Acțiunile noastre sunt consistente cu recomandările oficialilor din Sănătate pentru prevenția lui COVID-19 și sunt similare cu alte decizii luate de ale instituții de învățământ superior”, a mai comunicat Universitatea Harvard.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri