Criminalul din Bascov e acuzat de omor cu premeditare, prin cruzime. Judecătorii de la Tribunalul Argeș decid azi dacă îl arestează

Data actualizării: Data publicării:
Criminalul din Argeș a fost reținut
Criminalul din Argeș a fost reținut. Foto: Captură Digi24

Bărbatul care și-a omorât cinci membri ai familiei, printre care și o fetiță de 5 ani care îi era nepoată, într-o casă din Bascov, lângă Piteşti, județul Argeș, a fost reținut și va fi prezentat miercuri instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, "în cursul nopţii de marți spre miercuri au fost continuate cercetările la faţa locului și au fost audiați mai mulți martori precum şi persoana bănuită de săvârşirea faptei cercetate. Este vorba de violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi".

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore. Miercuri, va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă. Faţă de victime, inculpatul avea calitatea de fiu, frate şi, respectiv, unchi, au precizat procurorii. 

Criminalul din Argeș și-a ucis familia după un plan stabilit

Cinci oameni, printre care un copil de 5 ani, au fost găsiți morți, marți, într-o locuință din Bascov, județul Argeș. Un apel la 112 făcut de către un bărbat anunța că, în momentul când s-a întors acasă, a găsit 5 membri ai familiei decedați: soția, fiica în vârstă de 5 ani, cei 2 socri și un cumnat. Din cercetări a reieșit că la locuința reclamantului mai locuia și fratele soției acestuia, cu afecțiuni psihice. Imediat după sesizare, suspectul principal a fost depistat de către polițiști.

"Polițiștii au luat primele măsuri, iar la scurt timp, au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice. Bărbatul se află în custodia polițiștilor, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș", informa, marți, IPJ Argeș.

Șeful serviciului de Medicină Legală din Argeș, Dan Manu, a declarat că cele 5 victime au fost ucise cu pietre și alte "obiecte tăietoare".

"Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. Asupra făptuitorului care a fost găsit când fugise în pădurea de lângă au fost găsite cuțite și alte obiecte tăietoare. Din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un plan bine stabilit", a precizat Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului Argeș.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri