David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 200 metri liber la Campionatul Mondial de la Fukuoka

Data publicării:
david popovici
David Popovici s-a clasat al patrulea în finala probei de 200 m liber de la Campionatele Mondiale 2023 de nataţie de la Fukuoka Foto: Profimedia Images

David Popovici s-a calificat, luni dimineaţă, în semifinalele probei de 200 m liber, la Campionatul Mondial de nataţie de la Fukuoka.

Sportivul român a înotat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 1:45.86, ceea ce reprezintă al treilea timp din serii.

Semifinalele sunt programate azi după-amiază, de la orele 15:11 şi 15:17.

La deschiderea Campionatului Mondial de Nataţie din Japonia, David Popovici a primit premiul pentru „Cel mai bun înotător din lume la masculin 2022”.

Înainte de începerea acestor evenimente, sportivul nostru, care a obținut rezultate remarcabile și la Campionatul Național de Natație de la Otopeni, este văzut de publicația spaniolă El Pais drept principalul favorit la câștigarea medaliei de aur atât la proba de 100 de metri liber, cât şi la cea de 200 de metri liber. De asemenea, același site îl cataloghează pe David Popovici drept „mândria unei țări”, după succesele înregistrate de înotătorul român în anii precedenți.

„Popovici este cea mai populară personalitate din România, un simbol al succesului şi mândria unei ţări în transformare. Este de aşteptat ca acesta să câştige medalii de aur la 100 şi 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, şi chiar şi la Olimpiada de la Paris din 2024”, au scris jurnaliștii spanioli, potrivit digisport.ro.

La Fukoka vor mai fi prezenţi şi alţi sportivi români: Andrei Anghel (50 m spate), săritorii în apă de la mare înălţime Constantin Popovici, campionul european en titre, şi Cătălin Preda. Popovici va mai concura şi în proba de platformă 10 m. Amelie Enya Foerster (trambulina 1 m şi 3 m), Nicoleta Angelica Muscalu (platformă 10 m) şi Alexandru Avasiloae (trambulină 1 m şi 3 m) completează lotul tricolor.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri