De ce a retras ASF proiectul de plafonare a polițelor RCA

Data actualizării: Data publicării:
masini
Proiectul de plafonare a polițelor RCA a fost retras de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Proiectul de plafonare a polițelor RCA a fost retras de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri. Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a explicat la Digi24 că au fost primite mai multe observații cu privire la proiectul inițial, iar acestea trebuie analizate. 

"Proiectul a fost pus în dezbatere publică în urma observațiilor făcute.

Proiectul a fost retras ca să putem analiza toate observațiile și notele făcute cu privire la proiectul inițial. Vom face o analiză a punctelor de vedere exprimate.

Fiecare parte implicată și-a făcut propria analiză pe proiect și a venit cu mai multe observații.

S-au adus și câteva note de completare sau de modificare din partea reprezentanților pieței de asigurări și a celor implicați. E firesc să ținem cont de astfel de observații făcute în perioada de dezbatere", a declarat purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Apostol.

Întrebat când va ajunge acest proiect din nou l Guvern, el a răspuns că "atunci când analiza va fi terminată."

Precizările lui vin după ce purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că proiectul de plafonare a preţului poliţelor RCA, pregătit la propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri, deoarece a fost retras de ASF.

Ministerul Finanţelor a publicat miercuri proiectul de hotărâre de guvern care stabileşte plafonarea temporară a tarifelor asigurărilor auto obligatorii (RCA) la nivelul maxim al tarifelor de la 1 martie 2022.

Proiectul de HG poate fi citit integral aici Proiect HG RCA_22032023 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri