Discuții între șefii Apărării din România și Ucraina, pe fondul intensificării atacurilor rușilor pe Dunăre

Data publicării:
Daniel Petrescu
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu. Sursa foto: Facebook

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a discutat vineri, 8 septembrie, cu comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zaluzhnyi, transmite Ministerul Apărării Naționale.
Convorbirea telefonică a vizat situația generată de intensificarea atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei. De asemenea, cei doi oficiali militari au discutat despre incidentul privind elementele de dronă ajunse pe teritoriul României.
Generalul Daniel Petrescu a transmis că România condamnă cu fermitate războiul de agresiune dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei, precum și atacurile nejustificate și ilegale desfășurate împotriva infrastructurii ucrainene și populației civile. Totodată, a reiterat sprijinul multidimensional pe care România îl va acorda Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie, se spune în comunicatul de presă.
Șeful Apărării i-a transmis omologului ucrainean că a dispus suplimentarea măsurilor pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri