Galerie Foto Două tramvaie s-au ciocnit în Arad, după ce femeia vatman ar fi acționat greșit macazul

Data publicării:
colaj accident tramvai arad
Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Sursa colaj foto: stânga Aradon.ro / drepta Direcția Generală Poliția Locală Arad

Sperietură zdravănă, miercuri după-amiază, pentru zeci de călători, care se aflau în două tramvaie din Arad. Garniturile s-au ciocnit, iar parbrizele celor două tramvaie s-au spart, după ce vatmanul a acționat greșit macazul. De vină ar fi o femeie vatman, proaspăt absolventă a cursurilor de școlarizare, a declarat directorul CTP Arad pentru Aradon.ro.

Accidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 15:45, în sensul giratoriu de la Podgoria, din Arad. Două tramvaie, care se aflau pe aceeași linie, s-au ciocnit, iar în urma impactului parbrizele celor două tramvaie s-au spart, iar caroseria a fost avariată.

Două tramvaie s-au ciocnit în Arad, dup ce un vatman ar fi schimbat greșit macazul. Sursa foto: Direcția Generală Poliția Locală Arad
Două tramvaie s-au ciocnit în Arad, dup ce un vatman ar fi schimbat greșit macazul. Sursa foto: Direcția Generală Poliția Locală Arad

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. De vină pentru accident ar fi vatmanul tramvaiului din spate, o femeie proaspăt absolventă a cursurilor de școlarizare:

"Acolo e intersecţie de linii. Unul dintre vatmani a acţionat greşit macazul. Ori nu a schimbat macazul, ori l-a schimbat greşit şi nu şi-a dat seama de direcţie. O să verificăm şi macazul, dar el nu are defecţiune; dacă îl muţi pe o anumită direcţie, se cuplează pe direcţia respectivă şi rămâne aşa", a declarat directorul Companiei de Transport Public (CTP) Arad, Claudiu Godja, pentru sursa citată.

Tot miercuri după-amiază, două tramvaie s-au ciocnit și în Timișoara. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Un tramvai care așteapta la semafor a fost lovit, din spate, de o altă garnitură, condusă de o femeie. În urma impactului, femeia vatman și o pasageră de 17 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri