Sari la conținut

Dragnea: "Doamnă, eu nu am nicio afacere în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia"

Călătoresc des în Brazilia, dar nu am făcut nimic ilegal, a declarat Liviu Dragnea, miercuri, răspunzând mai multor întrebări adresate de presă.

 

dragnea rade_PSD_MINISTRII_49_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: INQUAM_Octav_Ganea

Întrebat de o jurnalistă dacă a avut şedinţe în Fortaleza, Brazilia, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus: „Nu am avut nicio şedinţă în Fortaleza. Sunt sigur. Şedinţele le-am ţinut aici”.

Chestionat în continuare dacă nu are afaceri în Brazilia, liderul PSD a răspuns iritat că nu deţine nicio proprietate acolo, potrivit News.ro.

„Doamnă, eu nu am nicio afacere în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia. E o legendă care circulă de foarte mulţi ani. Dacă dumneavoastră sau alţii îmi găsiţi acolo proprietăţi, vă promit că le donez”, a precizat Liviu Dragnea.

La insistenţele jurnalistei care l-a întrebat dacă nu a stat niciodată în Fortaleza la pensiunea domnului Campos, preşedintele PSD a spus că el merge de 11 ani în Brazilia şi va continua să facă acest lucru.

„Eu merg în Brazilia de 11 ani şi vă anunţ şi îi anunţ pe toţi cei care sunt preocupaţi de asta că o să mai merg. Aşa cum am mai mers şi în alte locuri din ume, am stat în Brazilia în foarte multe locuri. Brazilia e o ţară mare. Nu am făcut nimic ilegal. Din câte ştiu eu, am avut şi încă am dreptul să circul în această lume, punct”, a subliniat liderul PSD.

Chestionat de câte ori a stat pe strada Cocotierilor din Fortaleza, Dragnea a afirmat că nu cunoaşte această stradă.

Întrebat în continuare ce a făcut cu cei 4,9 milioane de lei pe care i-ar fi încasat de la Costel Comana, preşedintele PSD a spus ironic că „a cumpărat cocotieri”. 

Site-ul Rise Project anunță că va prezenta astăzi o investigaţie transfrontalieră, în care reporterii au mers pe urma banilor şi a mai multor presonaje controversate din lumea politică şi a afacerilor din România. Inclusiv pe urmele lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi omul politic cu cea mai mare influenţă asupra Guvernului în exerciţiu.

Vom reveni cu detalii.