Elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat primesc bani de la Guvern

Data actualizării: Data publicării:
examen agerpres crop bacalaureat
FOTO: Agerpres

Guvernul a aprobat, joi, acordarea de stimulente financiare de câte 1.000 de lei pentru absolvenţii cu media 10 la Evaluarea naţională şi câte 3.000 de lei pentru cei cu 10 la Bacalaureat, scrie News.ro.

examen agerpres crop bacalaureat
FOTO: Agerpres

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, este vorba despre 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi 139 de absolvenţi de clasa a XII-a care vor beneficia de aceste stimulente financiare.

Absolvenții claselor a VIII-a au aflat luni la ce licee au fost repartizați după ce au susținut luna trecută examenele din cadrul Evaluării Naționale 2018. Repartizarea este computerizată și s-a ținut seama de rezultatele la evaluarea națională 2018 și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat în fișa de înscriere la liceu. Mediile cu care s-a intrat la liceu anul aceasta sunt ceva mai mici decât cele de anul trecut.

Dintre cei 345 de absolvenți care au luat 10 la Evaluarea Națională, sunt 176 de copii care au media de admitere 10.00. Ei au intrat fără emoții la liceul pe care și l-au dorit. Detalii aici.

Colegiul Național „Sfântu Sava” din București rămâne și anul acesta în vârful ierarhiei liceelor unde se intră cu cele mai mari medii din țară, potrivit rezultatelor repartizării computerizate.

Citiți și:  ADMITERE LICEU 2018. Topul liceeleor cu cele mai mari medii de admitere

În ceea ce privește Bacalaureatul 2018, potrivit rezultatelor finale după prima sesiune de BAC 2018, în urma contestațiilor (așa cum au fost afișate rezultatele aici), numărul mediilor de 10 în întreaga țară a crescut de la 104 la 132. 

Numai că, în comunicatul Ministerului Educației și apoi al Guvernului, se precizează că au fost alocați bani pentru 139 de elevi.

Diferența se explică prin faptul că rezultatele după contestații publicate pe site-ul Ministerului Educației nu cuprind și rezultatele obținute de elevii din loturile sportive, care au dat bacalaureatul în mai, și rezultatele elevilor de la liceele cu predare în limba maternă, potrivit informațiilor Digi24.

Citiți și:  Secretele unei medii de 10 la Bacalaureat

Aproape o treime dintre cei care au dat Bacalaureatul în prima sesiune din 2018 au picat examenul, arată rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. În ceea ce-i privește pe proaspeții absolvenți, adică cei care au terminat liceul în 2018, rezultatul este ceva mai bun. Aproape trei sferturi dintre ei au reușit să promoveze, conform rezultatelor finale la BAC 2018.

Citiți și:  ADMITERE LICEU 2018. Edu.ro a publicat rezultatele repartizării computerizate

ADMITERE LICEU 2018. Elevii care intră la liceu cu media 10

REZULTATELE FINALE BAC 2018, după contestaţii, au fost publicate pe Edu.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri