Continuă audierile în cazul fraudei la bacalaureat de la liceul „Bolintineanu”

Data publicării:
elevi

Audierile vor continua și în această săptămână în cazul suspiciunii de fraudă a examenului de bacalaureat de la liceul „Bolintineanu”. Toți cei 245 de elevi care au dat bacalaureatul în această sesiune la acest liceu vor ajunge pe rând la Poliția Capitalei sau la DGA.

Audierile ar fi trebuit să înceapă încă de sâmbătă, când, inițial, doar 100 de elevi ar fi trebuit să fie audiați.

Premierul Victor Ponta a afirmat că nu este normal ca singurul responsabil pentru incetitudinea mandatelor de aduere să fie purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei. Premierul a mai spus că aşteaptă de la ministrul de Interne toate detaliile referitoare la modul de derulare a misiunii de la această unitate de învăţământ.

Zilele trecute, autoritățile găseau un prim vinovat pentru harababura care s-a produs la liceul Dimitrie Bolintineanu. Alexandru Niculae a fost schimbat din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Vineri, în curtea liceului s-a creat un adevărat haos, după ce poliţiştii au venit cu două autocare pentru a duce la audieri aproximativ o sută de elevi. Poliţiştii au anunţat, în primă fază, că au mandate de aducere. Câteva minute mai târziu, premierul a intervenit şi a spus că acestea nu există.

La Digi24, Ministrul de interne, Radu Stroe l-a contrazis pe Victor Ponta şi a spus că agenții au respectat procedura. Ulterior, a ordonat o anchetă la IGPR, iar parchetul general a cerut explicaţii de la procurorii bucureşteni care instrumentează cazul.

Părinţii elevilor au reacţionat violent deşi poliţiştii i-au anunţat că este o acţiune legală şi că adolescenţii urmau să fie audiaţi ca martori. Declaraţiile lor trebuie să completeze dosarul în care anchetatorii au până acum ca probe 10.000 de lei găsiţi asupra profesorilor din comisia de bacalaureat, 16 copii după rezolvarea subiectelor la proba de limba română şi lista candidaţilor care plătiseră pentru acest "serviciu".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri