Klaus Iohannis: „Educaţia este calea spre succes, nu corupţia”

Data publicării:
160912_prima_zi_scoala_12_INQUAM_Octav_Ganea

Educaţia este calea spre succes. Acesta a fost mesajul preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia începerii noului an şcolar. Preşedintele le-a cerut autorităţilor să ia urgent măsuri, astfel încât unităţile de învăţământ să asigure toate condiţiile de siguranţă.

Luaţi toate măsurile ca în România să nu mai existe şcoli fără autorizație sanitară sau fără securitate împotriva incendiilor. Vreau să le oferim elevilor o şcoală de calitate, iar profesorilor o şcoală în care să se simtă respectaţi”, a spus Klaus Iohannis la liceul „Mihai Eminescu” din Capitală.

El a spus că trebuie asigurate condiții „măcar decente” pentru elevii din România. „Unele lucruri s-au mişcat cu greu, dar unele nu s-au mişcat deloc”, a avertizat el, adăugând că este „imperios necesar” ca elevii să învețe în școli în care sunt îndeplinite toate condițiile de siguranță.

Acest lucru va presupune ordine în sistem, coordonare între autorităţile centrale şi locale, planuri concrete şi foarte multă responsabilitate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pare că şcoala nu e cea mai importantă pentru succes, pare că nu întotdeauna competenţa şi aprecierea duc la prosperitate. Mesajul pe care doresc să vi-l dau astăzi, este că educaţia este calea spre succes şi trebuie să fie calea spre succes în România noastră, nu corupţia, nepotismul, șmecherismul, ci educaţia, munca, determinarea şi onestitatea”, a mai spus președintele.

Toţi avem o responsabilitate pentru a transforma această idee în realitate. Ca preşedinte asta mi-am propus pentru România - o societate bazată pe valori. Cu acest gând am lansat proiectul România Educată, e adaptată nevoilor din societate şi dă şansa unui viitor mai bun pentru ai noştri. România educată este despre valori şi viziunea din care vor rezulta şi soluţii”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri