Sari la conținut

Patru universități se închid, iar 135 de specializări și programe de studiu vor fi desființate

Din totalul de 37 de universităţi particulare acreditate, 4 universităţi vor avea toate programele intrate în lichidare, iar trei universităţi vor fi monitorizate.

Instituţiile de învăţământ superior cu toate programele intrate în lichidare în anul universitar 2014-2015 sunt Institutul Teologic Româno-Catolic din Bucureşti, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Universitatea Mihail Kogălniceanu din Iaşi şi Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara. Aceste patru universităţi s-au aflat până în prezent sub monitorizare, potrivit Mediafax.

În acelaşi timp, Guvernul a decis ca în anul universitar 2014-2015 să fie monitorizate alte trei universităţi private - Universitatea Bioterra din Bucureşti, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea din Bucureşti şi Universitatea Apollonia din Iaşi. Acestea urmează să fie monitorizate special de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi Ministerul Educaţiei.

De asemenea, 135 specializări/programe de studiu vor fi desfiinţate, în baza unei hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Pentru specializările care intră in lichidare nu va mai fi organizat examen de admitere. Studenții care învață deja la aceste specializări nu vor fi afectați.