Peste 70% dintre școli vor funcționa cu prezență fizică săptămâna viitoare. Care este situația în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
elevi in clasa cu masca
Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Peste 71,8% dintre școlile din întreaga țară vor funcționa săptămâna viitoare cu activitate față în față, având în vedere rata de vaccinare de peste 60% în rândul personalului din unitățile de învățământ, a anunțat vineri Ministerul Educației.

În urma centralizării datelor raportate de inspectoratelor școlare județene, în săptămâna 15-21 noiembrie 2021, unitățile de învățământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive școlare, vor funcționa astfel:

-Număr unități cu activitate față în față: 12.882 (71,86%);

-Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);

-Număr unități cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);

-Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);

-Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU): 0.

Lista unităţilor de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate), incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului, va fi disponibilă integral pe edu.ro, sâmbătă, 13 noiembrie, în prima parte a zilei, se menţionează în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Citește și: Cîmpeanu exclude posibilitatea ca testarea în școli să fie făcută de personal medical: "Ar bloca din prima clipă acest proces"

Care este situația în Capitală

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a afișat, vineri, lista unităților de învățământ care își vor desfășura activitatea online în perioada 15-19 noiembrie. În total, sunt 98 de unități de învățământ, atât publice, cât și private care vor fi în online, adică 15% din unitățile de învățământ din Capitală.

Dintre acestea, în 89 nu s-a atins încă pragul de 60% din personal vaccinat anti-COVID. Nouă unități de învățământ publice au solicitat să rămână în online, între acestea se află și Colegiul Național „Sfântul Sava”, care are peste 88% din personal vaccinat.

În lista publicată de ISMB, nicio unitate de învățământ din București nu a solicitat trecerea întregii activități în online din cauza infectărilor cu COVID, după prima săptămână de la reluarea cursurilor.

În Capitală sunt acreditate 649 de unități de învățământ preuniversitar, publice și private.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri