Sari la conținut

Programul "Şcoală după Şcoală", votat în Camera Deputaţilor

 

Legea se va duce în Senat care e cameră decizională.

Şcoala după Şcoală poate ajuta aproape un milion de copii prin alocarea din partea statului a unui tichet valoric pentru programul after-school în vederea formării, educaţiei şi supravegherii copiilor din învăţământul primar.

Acest proiect vine în sprijinul a câtorva sute de mii de familii care nu au cu cine-şi lăsa copiii după finalizarea orelor şi a mii de părinţi care sunt încurajaţi să se întoarcă în câmpul muncii.

Proiectul vine şi în sprijinul profesorilor care-şi pot suplini veniturile şi în susţinerea ONG-urilor care se implică în proiecte de tipul after-school.

Conform tuturor studiilor internaţionale, un astfel de program poate reduce rata abandonului şcolar şi îi poate stimula pe cei 700.000 de tineri care nu sunt şcolarizaţi în acest moment să se întoarcă la şcoală.

Dacă va exista voinţă politică, aşa cum s-a întâmplat în comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, Programul “Şcoală după Şcoală” poate intra în vigoare începând cu anul şcolar viitor: 2016-2017”, se arată într-un comunicat transmis de PNL.