„50 Shades of Gray”, noua metodă a escrocilor sentimentali de pe rețelele de dating. Totul începe cu un joc sexual

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu mainile legate intr-un joc sexual
„50 Shades of Gray”, noua metodă a escrocilor sentimentali de pe rețelele de dating FOTO: Shutterstock

Versurile din „Macarena” au devenit realitate pentru o tânără din București care a fost jefuită de iubitul cunoscut pe internet, care a înșelat-o prin metoda „50 Shades of Gray”. Cazul atrage atenția asupra modalității moderne de întâlnire a iubirii în mediul online, iar pentru escrocii sentimentali aplicațiile de dating sunt un teren perfect să înșele victimele.

Semnalul a fost tras și de FBI care, în 2023, a raportat că 64.000 de persoane au căzut victimă unei escrocherii romantice.

În luna decembrie, tânăra de 28 de ani, din București, a cunoscut un bărbat de 32 de ani pe o aplicație de dating. S-au întâlnit de mai multe ori, iar la un moment dat, pentru că a căpătat încredere, l-a chemat la ea acasă.

Acolo bărbatul i-a propus un joc sexual, a legat-o la ochi, să nu vadă nimic. De asemenea, i-a legat și mâinile cu o eșarfă, iar în timpul în care femeia nu vedea nimic în jur, i-a furat mai multe lucruri din casă, printre care telefonul mobil și cardurile bancare, cu care a și făcut cumpărături în valoare de 5.000 de lei.

Evident, totul a fost raportat la poliție, iar bărbatul este acum arestat pentru o perioadă de 30 de zile.

Autoritățile spun că persoanele care intră pe site-urile de dating ar trebui să fie atente la mai multe aspecte. În primul rând, în momentul în care încep să iasă cu cineva, ar trebui să-i verifice numele pe internet. În 2024, aproape toată lumea are o amprentă online - rețea socială și chiar școala absolvită - astfel că acesta va fi un punct de plecare foarte bun.

Este foarte important să acorde atenție vorbelor și faptelor: dacă persoana respectivă spune ceva și face altceva, s-ar putea să fie o problemă, să nu fie de încredere.

Foarte important: persoanele cunoscute pe aplicațiile de dating nu trebuie invitate acasă imediat sau într-un timp foarte scurt. 

De asemenea, nu trebuie efectuate transferuri bancare, iar cei care aleg să se întâlnească cu persoane de pe rețele de dating se pot sfătui cu prietenii care să le spună ce cred ei sau ce impresie au despre o persoană anume.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri