Sari la conținut

Acțiune de amploare: peste 100 de arme și mii de cartușe, ridicate de polițiști

7

În urma acțiunii, au fost întocmite 67 de dosare penale, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenţionale și au fost ridicate 21 de arme letale, 6 arme de tir, 78 de arme neletale, 1.098 de cartuşe letale, 986 de cartuşe neletale, 3 lunete pentru arme, 53.388 de lei, 112 kg. de carne de vânat și un trofeu de cerb.

„În perioada 28 iulie – 3 august a.c., sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, polițiștii au acţionat, la nivel național, pentru combaterea deţinerii ilegale şi a traficului de arme de foc. Acțiunea a avut ca obiectiv principal identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor bănuite de comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum și scoaterea din circuitul civil a armelor deţinute ilegal, stabilirea trasabilităţii şi a modului de procurare şi introducere pe teritoriul naţional a armelor”, precizează Poliția într-un comunicat de presă.

Polițiștii au efectuat 46 de percheziţii domiciliare, 70 de controale la persoane juridice deţinătoare de arme, 373 de controale la persoanele fizice deţinătoare de arme şi 14 controale în cadrul poligoanelor de tir.

„În urma activităților, au fost ridicate 21 de arme letale, 6 arme de tir, 78 de arme neletale, 1.098 de cartuşe letale, 986 de cartuşe neletale, 3 lunete pentru arme, 2 sisteme de ochire, un închizător de armă, 53.388 de lei, 112 kg. de carne de vânat, un trofeu de cerb, o capcană și 2 telefoane mobile.

Au fost întocmite 67 de dosare penale, în cadrul cărora 2 persoane au fost reţinute, 2 persoane au fost arestate preventiv și 2 persoane au fost puse sub control judiciar”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, polițiștii au aplicat 43 de sancțiuni contravenţionale în valoare de aproape 30.000 de lei.

În plus, faţă de 5 persoane s-a dispus măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire de arme neletale.