ANCHETĂ. Educatoare din Vaslui, acuzată că a zgâriat o fetiţă şi a ascuns rana cu fond de ten

Data publicării:
copil

„La lumină am observat că, de fapt, rana este acoperită şi mi-am dat seama că este dată cu fond de ten”, spune mama copilului, Geanina Ciobotaru.

Mama fetiţei s-a speriat când a venit la grădiniţă şi şi-a găsit copilul zgâriat pe faţă. A mers să vorbească cu educatoarea, care i-a spus că un băiat este responsabil pentru rănile fetei.

„Copilul meu mi-a spus în momentul acela: mami, să ştii că de fapt nu m-a lovit Edi, că aşa se numea copilaşul, m-a lovit doamna. Dumneaei a negat tot, mi-a spus că nu. Zgârieturile pe care le are copilul meu la ochi nu pot fi provocate de degeţelul unui copil de patru ani jumătate, cinci ani”, spune Geanina Ciobotaru.

Educatoare se apără: „Văzând că fetiţa este un pic zgâriată de către băieţel m-am dus şi am dat cu degeţelul un pic pe deasupra, fetiţa a simţit durerea şi atunci am spus că am să-i dau un pic cu o pudră, dar nu pudră fond de ten cum a spus mama, ci cu un medicament”.

Mama fetiţei a făcut plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean, mai ales că, spune ea, nu ar fi singura ieşire violentă a educatoarei.

„Copilul meu mi-a povestit că copiii care nu reuşesc să adoarmă sunt bătuţi, le dă doamna educatoare cu palma peste gură. Fetiţa mea a fost pedepsită săptămâna trecută, a fost lăsată să mănânce în picioare pentru că a vorbit în timpul mesei”, mai spune mama fetiței.

Doamna educatoare nu a mai avut astfel de sesizări, de reclamații, în ceea ce privește să lovești un copil. Sunt mai multe variante, acum să vedem. Cu siguranță sancțiuni vor fi. Nu sunt în măsura să decid doar eu, este o comisie”, spune o altă educatoare.

Ceilalţi părinţi s-au împărţit în două tabere:

- La cum am văzut, şi zgârieturile erau destul de lătuţe. Este clar că zgârietura a provenit din unghia doamnei.
- Părerea mea este că doamna educatoare nu este un cadru didactic care să lovească copiii.

Inspectorii şcolari, dar şi Comisia de Disciplină a grădiniţei au deschis anchete.

Cu siguranţă sancţionări vor fi”, spune Cristina Mocanu, directorul grădiniţei, iar Zoe Popescu, inspector pentru învăţământul preşcolar, declară: „Eu am discutat ieri cu dumneaei, era foarte răvăşită, mi-a explicat că niciodată nu ar putea să dea într-un copil”.

Dacă se va dovedi că este vinovată, educatoarea riscă chiar eliminarea din învăţământ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri