AU LOVIT CU BESTIALITATE UN SUSPECT DE FURT. Doi polițiști, acuzați de omor

Data publicării:
12 2011coarna-33115

Bogdan Eugen Papuzu și Constantin Militaru au fost trimiși în judecată.

Din rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în noaptea de 17-18 noiembrie 2008, în sediul unei secţii de poliţie situat pe raza judeţului Gorj, cei doi polițiști au lovit în repetate rânduri cu pumnii și cu picioarele o persoană în imposibilitatea de a se apăra..

Din rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a leziunilor cranio-cerebrale, ce s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur.

Urmărirea penală în cauză a fost efectuată de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Procurorul general a dispus preluarea dosarului de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie având în vedere complexitatea cauzei şi mediatizarea acesteia şi pentru soluţionarea cu celeritate a dosarului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Caraş-Severin, ca instanţă de judecată desemnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin sentinţa penală din 02.11.2012.

Consilier la Sindicatul Polițiștilor:Mi se pare dubios, puțin forțat, suntem la limita legii aici

Dumitru Coarnă, consilier juridic al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a vorbit la Digi24 despre acest caz.

„Întâmplător cunosc o parte din acest dosar penal, s-a petrecut în 2008, în Gorj. Problema mea este de ce s-a ajuns atât de târziu la concluzia că cei doi polițiști ar fi autori de omor. Parchetul trebuie să ne comunice o concluzie. Din ce știu eu, acea persoană care a decedat a fost lovită în trei locuri distincte, o dată într-un bar din localitatea respectivă, a fost preluat de polițiști unde s-au făcut investigațiile, după care la locuința sa a mai fost lovit de o altă persoană. Se pune problema raportului de cauzalitate, ce lovituri i-au cauzat decesul. Mi se pare dubios, puțin forțat, suntem la limita legii aici”, a declarat Dumitru Coarnă.

„Eu am lucrat mult timp în penal și mereu am avut grijă cu cazuri de acest gen, pentru că te joci cu libertatea unui om”, a conchis el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri