Băiat de 13 ani, dat de tatăl său la o fermă de animale, în schimbul unei sume bani. Copilul era pus la munci grele

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Sursa foto: Inquam / George Calin

Un băiat în vârstă de 13 ani a fost dat de tatăl său la o fermă de animale din judeţul Covasna, în schimbul unei sume de bani, iar acolo era pus la munci grele şi era cazat în condiţii insalubre. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism îi cercetează pe tatăl băiatului şi pe cel care l-a exploatat, care au fost arestaţi preventiv.

DIICOT a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că procurorii DIICOT au reţinut doi bărbaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi relele tratamente aplicate minorului.

„În cauză s-a reţinut că, în octombrie 2022, în urma unei înţelegeri prealabile, unul dintre inculpaţi a transportat persoana vatămată minoră, în vârstă de 13 ani, fiul său, la o fermă de animale situată pe raza judeţului Covasna, unde în schimbul unei sume de bani a predat-o către cel de al doilea inculpat, în scopul obţinerii de beneficii materiale periodice ca urmare a muncii prestate de către minor. Persoana vătămată minoră a fost exploatată prin obligarea la executarea unor munci grele, cazată în condiţii insalubre lipsită de orice activităţi adecvate vârstei. De asemenea, ca urmare a lipsei de îngrijire şi educaţie elementară, persoana vătămată minoră nu a acumulat cunoştinţe de bază specifice vârstei, nefiind în măsură să scrie sau să citească şi nici să recunoască noţiuni sociale (precum conceptul de bani)”, a transmis DIICOT, potrivit News.ro.

Sursa citată a menţionat că băiatul a fost dus într-un centru de plasament, pentru a primi îngrijirile necesare.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri