Sari la conținut

Bal caritabil. 50.000 de euro pentru Institutul Inimii din Cluj-Napoca

Unul dintre aparatele de care instutul are nevoie urgentă este un angiograf.

„Este un aparat fără de care instituţia nu poate să funcţioneze, la ora actuală avem un aparat care funcţionează, unul este defect şi a fost casat anul trecut”, spune Adrian Molnar, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca.

Institutul ar mai avea nevoie de două ecografe de înaltă performanţă, un aparat de circulaţie extracorpoală, unul de radiodiagnostic digital precum şi unul de dializă renală. Costul acestor aparate depăşeşte în total un milion şi jumătate de euro.

„Avem nevoie de aparatură care să fie cât de cât în pas cu tehnicile care există în străinătate. Merg pe banii mei în străinătate pentru a rămâne în contact cu civilizaţia chirurgicală cardiovasculară”, spune Manuel Chira, chirurg cardiovascular pediatru.

Petrecerea a avut peste 200 de invitaţi, oameni de afaceri, artişti şi autorităţi locale. Taxa de participare pentru invitaţi a fost de 450 de lei. Totodată, aceştia au avut ocazia să admire, dar şi să liciteze pentru 35 de tablouri, donate de artişti şi colecţionari clujeni.

Institutul Inimii din Cluj-Napoca este singurul din ţară în care medici cardiologi asigură 24 de ore din 24 tratarea cazurilor grave şi este una dintre cele mai mari clinici de profil din ţară.