Bani de șase ori mai mulți pentru căminele culturale în 2014. Oamenii ar vrea să fie folosiți în alte scopuri

Data publicării:
primarie

Unul dintre centrele culturale va fi amenajat în comuna Zătreni, din judeţul Vâlcea. Asta deşi aici există deja un aşa-zis biblionet, echipat cu cinci calculatoare conectate pe care le folosesc copiii din când în când. Primarul vrea însă să-l extindă în locul vechii şcoli.

Sper ca prin acest proiect să îl aduc la cel puțin zece calculatoare. În această clădire va funcționa și un club al pensionarilor, acolo unde se vor întâlni, vor socializa, vor juca o tablă, un sah, rummy”, a spus Constantin Liţoiu, primarul comunei Zătreni.

Investiția pentru noul centru cultural ajunge la 200.000 de euro, iar jumătate din sumă vine de la Guvern. Localnicii spun că banii ar fi fost mai bine folosiți în alte scopuri.

„Drumurile pe la mine sunt numai pietroaie, nu asfaltează nimic”, a spus un localnic.

„Să facă locuri de muncă, o croitorie, un complex, o cofetărie, ar mai lucra tineretul ăsta”, a adăugat o localnică.

Un alt centru cultural va fi amenajat în Chiuzbaia, din județul Maramureș, cu o investiție de peste 300.000 de euro. Asta deși neajunsurile în localitate sunt destule.

Canalizare în primul rând, cu apa nu stăm rău, sunt rezerve de apă destule. Și pe infrastructura de drumuri avem probleme”, a declarat Dorin Paşca, primarul din Baia Sprie.

Patru din cinci biblioteci moderne vor fi construite în satele şi comunele conduse de susţinătorii USL. În topul judeţelor cu cele mai multe centre culturale care vor fi renovate în acest an electoral conduce Suceava, urmat îndeaproape de judeţele Alba, Botoşani, Mehedinţi, Tulcea şi Teleorman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri