Bucureștenii au protestat în Parcul Izvor: "Fără maidanezi pe străzi"

Data publicării:
caini comunitari mfax 1-1

Cu toate că ideea este unitară, motivele pentru care oamenii au ieşit din casă diferă însă de la protestatar la protestatar: unii au cerut eutanasierea câinilor, alţii închiderea lor în padocuri, iar o altă parte protestau faţă de costurile ridicate ale referendumului.

Manifestanţii s-au strâns în Parcul Izvor încă de la ora 10:30, cu bannere, pancarte şi fotografii ale edililor din Bucureşti. Ei au scandat timp de peste două ore la adresa celor pe care îi consideră vinovaţi de moartea copilului de patru ani.

Cei 300 de protestatari au cerut în repetate rânduri demisia primarului general al Capitalei şi spun că nu sunt de acord cu referendumul local care va avea loc pe 6 octombrie.

Deşi aveau autorizaţie de protest până la ora 14:00, cei mai mulţi dintre ei au plecat din Parcul Izvor cu o jumătate de oră mai devreme. Au promis că vor reveni însă şi luni, de la ora 18.00, atunci când a fost autorizată o nouă manifestaţie.

La miting nu s-au înregistrat incidente, iar pentru câteva clipe în mulţime şi-au făcut apariţia şi părinţii lui Ionuţ Anghel.

Sâmbătă seară, în Piața Universității, în faţa Teatrului Naţional, a avut loc un alt protest la care oamenii prezenţi au susţinut că eutanasierea câinilor comunitari nu este o soluţie, aceştia pronunţându-se în favoarea sterilizării.

Şi vineri a avut loc o acțiune de acest fel, în Piaţa Romană, însă nu a fost autorizată de primărie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri